Ceviz Nedir ? Ceviz Nasıl Tüketilir ?

Ceviz Nedir

Besin değeri en yüksek besinlerden olan Ceviz omega-3 asidinin % 85 gibi büyük bir kısmını karşılarken, tam bir şifa kaynağı olarak bilinmektedir.

Kendine has kokusu bulunan Ceviz’in üretiminin çok eski çağlara dayandığı bilinmektedir. Meyvesi ve ağacı şifa kaynağı olan Ceviz Ağacı ise mobilya sektöründe kullanılmakta ve oldukça fazla talep görmektedir.

Türkiye’de Ceviz Üretimi Yapılan Bölgeler arasında Karadeniz, Ege, Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta gelmektedir. Meyvesi oldukça sert bir kabukla kaplı olan Ceviz kabuk içersinde iki parça halinde bulunmaktadır. İçersinde bol miktarda bulunan Omega-3 asidi sayesinde vücudun ihtiyacını karşılayan Ceviz bunun yanı sıra folik asit, E vitamini, demir, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko bakımından da oldukça zengindir.

Ceviz Çeşitleri işletmemizde Yerli Cinsler öncelikli olarak yetiştirilmektedir.

Dünya genelinde 18 çeşit Ceviz Ağacı çeşidi bulunduğu bilinmektedir. İnsan Sağlığı açısından bir çok faydası bulunan Ceviz’in ağaçları çok hızlı büyüyerek 25-40 metre kadar uzayabilmektedir. Bunun yanı sıra yaprakları yeşil renge sahip olan Ceviz Ağacı kökleri 3-5 metreye kadar ulaşabilmektedir. Ceviz Fidanı yılın 12 ayı boyunca dikilebilir bir özelliğe sahiptir. Dünya’nın geneline yayılan Cevizin anavatanının İran ya da Çin olabileceği düşünülmektedir.

“Günlük yaşantımızda en önemli besinler arasında yer alan ve mevsimlere göre yetiştirilen sebze çeşitleri sofralarımızda tükettiğimiz yemek, salata, vb. gıdalar olarak vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri almamıza yardımcı olmaktadır.”

Ceviz Yetiştiriciliği alanında özellikle Yerli Ceviz Cinsleri üzerinde yoğunlaşarak kaliteli ve sağlıklı Ceviz Çeşitlerini size sunuyoruz.

Narlıdere

Alternatif Tıp’ta kullanılan ve Kolestrolü dengede tutmasıyla da bilinen Ceviz hafızayı da güçlendirmektedir. Kabukları ile bir gece boyunca suda bekletilip düzenli olarak tüketildiğinde göz ve kalp hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Antioksidan kaynağı besinler arasında olan Ceviz düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemi güçlendirmekte, cilde parlaklık vermekte ve kırışıklıkları da önlemektedir.

Makarna, salata, kahvaltıda, kek ya da çerez olarak tüketilebilen Ceviz sağlığımıza faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazla. Kilo dengesini sağlamaktan tutunda kalp ve kemik sağlığı açısından önemli katkılar sağlayan Ceviz hakkında yapılan araştırmalar bir çok hastalığı önlediğini ortaya koymuştur.

Her gün bir avuç (4-5) adet olarak tüketeceğiniz Ceviz bir çok hastalığa karşı sizi koruyacaktır. Özellikle Alzheimer ve kalp hastalıklarına karşı büyük ölçüde koruma sağlayan Ceviz düzenli olarak tüketildiğinde çeşitli hastalıkların önüne kolayca geçmektedir. Unutulmaması gereken bir başka husus ise fazla tüketildiğinde alerjik hastalıklara sebep olabileceğir. Bu sebeple günlük ve sürekli tüketimde dikkatli olunması gerekmektedir.

Ceviz Faydaları

Sofralarımızdan eksik etmememiz gereken besinler arasında yer alan Ceviz Faydaları hususunda bir çok bilgi bulunmaktadır. Aşağıda sizinle paylaşacağımız bilgiler Ceviz’in Faydaları hakkında en fazla bilinenlerdir.

  • Bağırsak sağlığına iyi gelir
  • Kilo vermeye yardımcı olur
  • Tansiyonu kontrol eder
  • Beyin sağlığına iyi gelir
  • Antioksidan kaynağıdır
  • Uykuyu tetikler
  • Sperm kalitesini arttırır
  • Cilde parlaklık verir
  • Bağışıklığı arttırır
  • Sindirimi kolaylaştırır
  • Reflü ve ülser şiddetini azaltır
  • Omega 3 deposudur
  • Tansiyonu düşürmeye yardımcı olur
  • İltihabı azaltır
  • Diyabete faydalıdır
  • Kemikleri güçlendirir
  • Prostat, meme kanserini azaltır
  • Çocuklarda zeka gelişimi ve büyümeyi destekler
  • Metobolizmayı iyileştirir
  • Enflamasyonu azaltabilir
  • Prostat, meme kanserini azaltır
  • Çocuklarda zeka gelişimi ve büyümeyi destekler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir